Cibulový koláč s hermelínem

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 450 g Zakysaná smetana
  • 200 g Slanina vepřová
  • 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
  • 200 ml Mléko plnotučné
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 2 špetka Sůl
  • 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 845 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 486 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 289.1 mg
  • Draslík 402.5 mg
  • Vláknina 3447.3 mg
  • Vitamín A 3447.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 208.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, přidáme polovinu oleje, mléko a špetku soli. Vše pak pořádně smícháme v těsto a dáme na chladné místo.

  • 2

    Na drobno si nakrájíme cibuli a lehce ji zpěníme na zbylém oleji.

  • 3

    Nakrájíme si plátky hermelínu a vidličkou je rozmačkáme. Rozmícháme smetanu a vmícháme do ní rozmačkaný hermelín. Nyní do směsi přidáme vejce, cibuli, špetku majoránky, soli a pepře.

  • 4

    Těsto rozložíme na plech a rovnoměrně potřeme směsí, kterou jsme si právě připravili. Poklademe plátky slaniny.

  • 5

    Pak už jen stačí vložit do trouby a péct 45 minut na 180 stupňů.

Komentáře k receptu