Cibulový koláč s hermelínem
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 450 g Zakysaná smetana
- 200 g Slanina vepřová
- 200 g Sýr Hermelín (Camember, Encián)
- 200 ml Mléko plnotučné
- 100 ml Olej rostlinný
- 5 ks Vejce slepičí
- 6 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 2 špetka Sůl
- 1 balení Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 61 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 289.1 mg
- Draslík 402.5 mg
- Vláknina 3447.3 mg
- Vitamín A 3447.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 208.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy vsypeme mouku a smícháme ji s práškem do pečiva, přidáme polovinu oleje, mléko a špetku soli. Vše pak pořádně smícháme v těsto a dáme na chladné místo.
-
2
Na drobno si nakrájíme cibuli a lehce ji zpěníme na zbylém oleji.
-
3
Nakrájíme si plátky hermelínu a vidličkou je rozmačkáme. Rozmícháme smetanu a vmícháme do ní rozmačkaný hermelín. Nyní do směsi přidáme vejce, cibuli, špetku majoránky, soli a pepře.
-
4
Těsto rozložíme na plech a rovnoměrně potřeme směsí, kterou jsme si právě připravili. Poklademe plátky slaniny.
-
5
Pak už jen stačí vložit do trouby a péct 45 minut na 180 stupňů.