Borůvkový kynutý koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
- Sacharidy 119 g
- Tuky 33 g
- Sodík 350 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 106.6 mg
- Draslík 304.6 mg
- Vláknina 7333.3 mg
- Vitamín A 7333.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.
-
2
Do mísy nasypeme obě mouky, špetku soli, 100 gramů cukru, 100 gramů velmi měkkého másla, žloutek, přilijeme mléko a kvásek. Vypracujeme těsto a necháme kynout.
-
3
Plech vymažeme tukem a položíme na něj těsto, které roztáhneme po celé ploše. Posypeme ho rovnoměrně borůvkami a drobenkou. Tu připravíme smícháním 100 gramů polohrubé mouky, 80 gramů cukru a 80 gramů másla. Koláč necháme ještě chvíli kynout, pak jej vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při střední teplotě 40 minut.
-
4
Koláč vyjmeme, naporcujeme, necháme vychladnout a podáváme.