Skořicové koblihy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 723 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 36 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 201.5 mg
- Draslík 409.6 mg
- Vláknina 9515 mg
- Vitamín A 9515 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse promícháme mouku s kypřícím práškem a cukrem, přisypeme skořici, špetku soli, přidáme vejce, sádlo a přilijeme mléko s rumem. Vypracujeme hladké těsto a necháme ho 10 minut odležet. Těsto vyválíme na silnější plát, ze kterého vykrajujeme silnější kolečka.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a na něm smažíme koblihy z obou stran dozlatova. Koblihy vyjmeme, odložíme na savý papír a necháme vychladnout.
-
3
Koblihy rozdělíme na talířky, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.