Sumec na červeném víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 818 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1207 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 138 mg
- Draslík 775.4 mg
- Vláknina 2730.4 mg
- Vitamín A 2730.4 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené filety ze sumce osolíme a vložíme do kastrolu.
-
2
Na oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vínem a octem, osolíme, přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a povaříme asi 30 minut.
-
3
Potom omáčku přecedíme na filety a dusíme doměkka.
-
4
Filety upravíme na nahřátou mísu a podáváme obložené opečenými plátky veky.