Sumec na červeném víně

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1000 g Sumec filety
  • 10 krajíc Veka
  • 100 ml Víno červené
  • 400 ml Vývar rybí
  • 100 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 818 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1207 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 775.4 mg
  • Vláknina 2730.4 mg
  • Vitamín A 2730.4 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a osušené filety ze sumce osolíme a vložíme do kastrolu.

  • 2

    Na oleji osmažíme oloupanou, jemně nakrájenou cibuli a zaprášíme hladkou moukou. Podlijeme vínem a octem, osolíme, přidáme rajčatový protlak, rybí vývar a povaříme asi 30 minut.

  • 3

    Potom omáčku přecedíme na filety a dusíme doměkka.

  • 4

    Filety upravíme na nahřátou mísu a podáváme obložené opečenými plátky veky.

Komentáře k receptu