Chléb z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 1 g
- Sodík 504 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 121.1 mg
- Vláknina 6755 mg
- Vitamín A 6755 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnku se 150 ml vody rozdrobíme droždí, přidáme špetku pšeničné mouky a necháme vzejít kvásek.
-
2
Do mísy nasypeme zbytek pšeničné mouky a žitnou mouku, zbylou vodu, osolíme, ochutíme kmínem, přidáme nastrouhané nebo rozmačkané brambory, kvásek a začneme vypracovávat těsto. Necháme kynout asi 50 minut.
-
3
Z těsta vytvoříme dva bochníky, plech posypeme polohrubou moukou, položíme na něj oba bochníky vedle sebe, povrch potřeme 30 ml vody a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme asi hodinu při mírné teplotě.
-
4
Po vychladnutí používáme jako běžný chléb.