Muffiny s hříbky a jarní cibulkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Listové těsto
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 125 g Sýr smetanový tavený 45%
  • 120 g Hříbky čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 špetka Zázvor mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 226 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 87 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 38.5 mg
  • Draslík 95.2 mg
  • Vláknina 1642.8 mg
  • Vitamín A 1642.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme, omyjeme a osušíme hřiby. Nakrájíme je na menší plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli s hřiby restujeme za stálého míchání přibližně 2-3 minuty. Pak je necháme zchladnout.

  • 3

    Do mísy dáme vajíčko, které vyšleháme. Smícháme ho s měkkým smetanovým sýrem, nastrouhaným parmezánem, moukou, směsí restovaných hříbků s cibulkou, pepřem, podle chuti dosolíme, přidáme mletý zázvor, špetku muškátového oříšku. Směs na náplň dobře promícháme.

  • 4

    Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 3 mm. Nakrájíme z něj čtverečky o 1 cm větší, než jsou formičky na muffiny. Pak těstem vyložíme formičky a naplníme je připravenou náplní. Okraje těsta přehneme přes náplň, kterou posypeme nastrouhaným Eidamem.

  • 5

    Muffiny dáme na pekáč do předem vyhřáté trouby. Pečeme je při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.

  • 6

    Upečené muffiny necháme 5 minut zchladnout, pak je vyklepneme z formiček a hned je podáváme.

Komentáře k receptu