Muffiny s hříbky a jarní cibulkou
Suroviny
- 250 g Listové těsto
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 125 g Sýr smetanový tavený 45%
- 120 g Hříbky čerstvé
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 špetka Zázvor mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 1 polévková lžíce Mouka polohrubá
- 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 226 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 16 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 38.5 mg
- Draslík 95.2 mg
- Vláknina 1642.8 mg
- Vitamín A 1642.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme, omyjeme a osušíme hřiby. Nakrájíme je na menší plátky. Jarní cibulku omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej s máslem a cibuli s hřiby restujeme za stálého míchání přibližně 2-3 minuty. Pak je necháme zchladnout.
-
3
Do mísy dáme vajíčko, které vyšleháme. Smícháme ho s měkkým smetanovým sýrem, nastrouhaným parmezánem, moukou, směsí restovaných hříbků s cibulkou, pepřem, podle chuti dosolíme, přidáme mletý zázvor, špetku muškátového oříšku. Směs na náplň dobře promícháme.
-
4
Na pomoučeném vále si rozválíme listové těsto na plát o síle přibližně 3 mm. Nakrájíme z něj čtverečky o 1 cm větší, než jsou formičky na muffiny. Pak těstem vyložíme formičky a naplníme je připravenou náplní. Okraje těsta přehneme přes náplň, kterou posypeme nastrouhaným Eidamem.
-
5
Muffiny dáme na pekáč do předem vyhřáté trouby. Pečeme je při 200°C přibližně 25-35 minut dozlatova.
-
6
Upečené muffiny necháme 5 minut zchladnout, pak je vyklepneme z formiček a hned je podáváme.