Vepřový bůček pečený s párky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 579 kcal
- Sacharidy 0 g
- Tuky 58 g
- Sodík 1197 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 188.8 mg
- Vláknina 42 mg
- Vitamín A 42 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček zbavíme žeberních kostí, opláchneme a podélně protkneme oloupanými párky. Maso mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů na rozsekané kosti a podlijeme vodou. Pečeme zvolna doměkka a dozlatova. Během pečení bůček přeléváme šťávou a podléváme vodou.
-
2
Před koncem pečení bůček obrátíme, nařízneme kůži na proužky a maso dopečeme.
-
3
Upečený bůček vyjmeme, do šťávy podle potřeby přilijeme vodu, krátce převaříme a procedíme.