Králík pečený se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 694 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1972 mg
- Bílkoviny 67 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 205.6 mg
- Draslík 1021.1 mg
- Vláknina 4932 mg
- Vitamín A 4932 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 50.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného králíka omyjeme, odblaníme, prosolíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Králíka vložíme do pekáčku, obložíme slaninou a cibulí, přidáme česnek, podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme a podléváme přibližně hodinu podle velikosti králíka. Králík musí být na povrchu červený.
-
3
Králíka vyndáme, ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pekáčku. Vrátíme do trouby a necháme provařit. Hustotu omáčky regulujeme vodou.
-
4
Králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijme smetanovou omáčkou z pekáčku.