Králík pečený se smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 100 g Cibule
  • 100 g Slanina vepřová
  • 15 g Sůl
  • 30 g Česnek
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 250 ml Voda pitná
  • 1 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 1972 mg
  • Bílkoviny 67 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 205.6 mg
  • Draslík 1021.1 mg
  • Vláknina 4932 mg
  • Vitamín A 4932 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 50.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného králíka omyjeme, odblaníme, prosolíme a naporcujeme. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    Králíka vložíme do pekáčku, obložíme slaninou a cibulí, přidáme česnek, podlijeme a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme a podléváme přibližně hodinu podle velikosti králíka. Králík musí být na povrchu červený.

  • 3

    Králíka vyndáme, ve smetaně rozmícháme mouku a vlijeme do pekáčku. Vrátíme do trouby a necháme provařit. Hustotu omáčky regulujeme vodou.

  • 4

    Králíka rozdělíme na talíře, doplníme vařenými bramborami a přelijme smetanovou omáčkou z pekáčku.

Komentáře k receptu