Hovězí s křenovou kapsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 432 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 31 g
- Sodík 691 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 110 mg
- Draslík 182 mg
- Vláknina 1927.5 mg
- Vitamín A 1927.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Křen očistíme, oloupeme a nastrouháme. Slaninu pokrájíme na hranolky.
-
2
Hovězí maso omyjeme, osušíme a prošpikujeme ho slaninou. Poté do masa podélně prořízneme kapsu, kterou vytřeme máslem. Poté do ní vložíme nastrouhaný křen. Pak maso osolíme, posypeme pepřem a dáme do olejem vymaštěného pekáče. Přilijeme 2 dl hovězího bujonu, zakryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 60-70 minut. Maso poléváme přibližně každých 15 minut výpekem, v polovině pečení dolijeme zbylý bujon.
-
3
Měkké maso vyjmeme, do výpeku přidáme lžíci křenu, ochutíme solí a cukrem. Promícháme a provaříme.
-
4
Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce, které polijeme křenovým výpekem a podáváme.