Bačovské pirohy s uzeným sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 525 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 35 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 530.9 mg
- Vláknina 8762.9 mg
- Vitamín A 8762.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, dáme do jednoho litru vody a uvaříme je ve slupce doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle, poté je smícháme s polohrubou moukou, žloutkem a uhněteme těsto.
-
2
Klobásu nakrájíme na kolečka, sýr nastrouháme a dáme do misky. Do hrnce si dáme vařit zbylou vodu, když je vroucí, osolíme ji. Slaninu nakrájíme na kostičky a v rendlíku ji dozlatova vyškvaříme.
-
3
Těsto dáme na vál a vyválíme z něj placku silnou asi 3 mm. Rádýlkem těsto rozkrájíme na čtverečky. Na každý šáteček dáme kolečko klobásy a přehneme ho tak, že nám vznikne šáteček - piroh. Okraje k sobě přitiskneme a pirohy opatrně naházíme do vařící vody. Promícháme a když pirohy vyplavou napovrch, povaříme je přibližně 30-60 sekund a děrovanou naběračkou je vyjmeme z vody.
-
4
Polijeme je rozškvařenou slaninou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.