Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Kuřecí prsa
  • 50 g Celer bulvový
  • 2 g Protlak rajčatový
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 g Sůl
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Smetana sladká 12%
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 ks Paprika zelená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 79 mg
  • Draslík 471 mg
  • Vláknina 4027.3 mg
  • Vitamín A 4027.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso vypereme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme.

  • 2

    Potom očistíme, omyjeme a nakrájíme zeleninu. Mrkev a celer na menší kousky. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme. Takto připravenou zeleninu rozmixujeme.

  • 3

    V pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo, do másla přisypeme hladkou mouku a osmahneme světlou jíšku. Potom jíšku zalijeme mlékem a vytvoříme bešamel, bílou omáčku.

  • 4

    Do této omáčky vmícháme rajský protlak, rozmixovanou zeleninu a vše dosolíme. Směs pár minut povaříme.

  • 5

    Omáčku dochutíme a přilijeme smetanu.

  • 6

    Jako poslední zprudka osmažíme na rozpáleném oleji maso. Maso smažíme po obou stranách přibližně 5 minut.

  • 7

    Nakonec přelijeme zeleninovou omáčkou.

Komentáře k receptu