Kuřecí plátky se zeleninovým přelivem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 50 g Celer bulvový
- 2 g Protlak rajčatový
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 2 g Sůl
- 500 ml Mléko polotučné
- 200 ml Smetana sladká 12%
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.34 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 402 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 108 g
- Sodík 321 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 79 mg
- Draslík 471 mg
- Vláknina 4027.3 mg
- Vitamín A 4027.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso vypereme, necháme okapat, nakrájíme na plátky a lehce naklepeme. Plátky masa osolíme a opepříme.
-
2
Potom očistíme, omyjeme a nakrájíme zeleninu. Mrkev a celer na menší kousky. Papriky zbavíme zrníček a nakrájíme. Takto připravenou zeleninu rozmixujeme.
-
3
V pánvi nebo kastrolu rozehřejeme máslo, do másla přisypeme hladkou mouku a osmahneme světlou jíšku. Potom jíšku zalijeme mlékem a vytvoříme bešamel, bílou omáčku.
-
4
Do této omáčky vmícháme rajský protlak, rozmixovanou zeleninu a vše dosolíme. Směs pár minut povaříme.
-
5
Omáčku dochutíme a přilijeme smetanu.
-
6
Jako poslední zprudka osmažíme na rozpáleném oleji maso. Maso smažíme po obou stranách přibližně 5 minut.
-
7
Nakonec přelijeme zeleninovou omáčkou.