Grilované řízky od bači

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 28 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Anglická slanina
  • 80 g Vepřový bok
  • 600 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 6 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 8 ks Žemle tuková
  • 2 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 2 špetka Sůl
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 dl Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Harissa pasta
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1117 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 533 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 131.9 mg
  • Draslík 678.2 mg
  • Vláknina 11163.4 mg
  • Vitamín A 11163.4 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve připravíme marinádu: do misky dáme olivový olej, citronovou šťávu, čerstvě pomletý pepř 4 barev, sójovou omáčku, sůl, prolisovaný česnek a paprikovou pastu. Vše dobře promícháme.

  • 2

    Omytou vepřovou kýtu osušíme a nakrájíme na 4 silnější plátky (přibližně 2 cm). Maso po okrajích mírně nařízneme, naklepeme a potřeme marinádou. Odložíme do druhého dne do chladničky.

  • 3

    Druhý den omyjeme papriky, rozpůlíme je a zbavíme semínek. Na každý plátek dáme poloviny papriky, plátek pikantního okořeněného vepřového uzeného boku a vše zabalíme do 2-3 plátků anglické slaniny. Vše dobře přichytíme párátky nebo špejlí.

  • 4

    Rozehřejeme gril a řízky grilujeme z každé strany asi 4 minuty. Během grilování je potíráme marinádou. Podáváme je s čerstvými žemlemi.

Komentáře k receptu