Zelné střapačky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Brambory
  • 500 g Brambory vařené
  • 300 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 600 g Zelí kysané
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1536 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 40.8 mg
  • Draslík 1101.2 mg
  • Vláknina 16440 mg
  • Vitamín A 16440 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 63.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové brambory nastrouháme najemno, vařené brambory nastrouháme nahrubo. Vložíme do mísy, přisypeme obě mouky a vypracujeme hustější těsto. Z těsta odtrháváme menší kousky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do horké pánve a rozškvaříme. Polovinu dáme stranou a k polovině slaniny přidáme pokrájené kysané zelí, chvíli podusíme, přimícháme uvařené střapačky, prohřejeme, rozdělíme na talíře a polijeme druhou polovinou rozškvařené slaniny. Podáváme ihned, dokud jsou střapačky teplé.

Komentáře k receptu