Zelné střapačky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 730 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1536 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 40.8 mg
- Draslík 1101.2 mg
- Vláknina 16440 mg
- Vitamín A 16440 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 63.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory nastrouháme najemno, vařené brambory nastrouháme nahrubo. Vložíme do mísy, přisypeme obě mouky a vypracujeme hustější těsto. Z těsta odtrháváme menší kousky, které vhazujeme do osolené vroucí vody a 10 minut povaříme, scedíme a necháme okapat.
-
2
Slaninu nakrájíme na malé kostičky, vložíme do horké pánve a rozškvaříme. Polovinu dáme stranou a k polovině slaniny přidáme pokrájené kysané zelí, chvíli podusíme, přimícháme uvařené střapačky, prohřejeme, rozdělíme na talíře a polijeme druhou polovinou rozškvařené slaniny. Podáváme ihned, dokud jsou střapačky teplé.