Mleté bůčkové řízky
Suroviny
- 200 g Vepřová plec
- 300 g Vepřový bok
- 1.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Chilli koření mleté
- 2 dl Mléko plnotučné
- 0.14 dl Olej slunečnicový
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 656 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 59 g
- Sodík 457 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 217.2 mg
- Draslík 368.8 mg
- Vláknina 1041 mg
- Vitamín A 1041 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 313 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Prorostlý (libovější) bůček a plecko omyjeme a pokrájíme na kostky. Pomeleme ho, dáme do mísy a přilijeme mléko. Promícháme a necháme 1 hodinu odstát.
-
2
Pak do bůčku přimícháme sůl, pepř, drcený kmín a chilli. Z masa uděláme placičky silné asi 1 - 1.5 cm.
-
3
Placičky obalíme v trojobalu: hladká mouka + vajíčko + strouhanka. Pokládáme je do rozpáleného oleje a smažíme dozlatova, přibližně 5 minut z každé strany.
-
4
Bůčkové řízky podáváme teplé i studené.