Kysané zelí dušené s bramborovou kaší

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 800 g Brambory vařené
  • 100 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 3 g Kmín celý
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 800 g Zelí kysané
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 601 kcal
  • Sacharidy 56 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 1876 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 46.1 mg
  • Draslík 812 mg
  • Vláknina 20207.5 mg
  • Vitamín A 20207.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.7 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí vložíme do hrnce i s nálevem, dolijeme vodou, osolíme, okmínujeme a přivedeme k varu.

  • 2

    Cibuli nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na malé kostičky. Vařené brambory spolu s cibulí a troškou vody rozmačkáme na kaši, přidáme k zelí a vaříme společně.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme kousek sádla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme mouku, promícháme s tukem a usmažíme světlejší jíšku. Opatrně ji přidáme do hrnce k zelí a dovaříme.

  • 4

    Podáváme k pečeným masům.

Komentáře k receptu