Chudé bochánky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 30 g Ořechy vlašské
  • 5 g Sůl
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 20 g Cukr moučkový
  • 500 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 686 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 142.7 mg
  • Draslík 400.4 mg
  • Vláknina 1148 mg
  • Vitamín A 1148 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 324.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy vysypeme mouku, kypřicí prášek, vanilkový cukr, sůl, rozklepneme celé vejce a na válu rukama vypracujeme těsto, které rozválíme a sklenicí o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka, z kterých rukama vytvarujeme bochánky, které hned skládáme na máslem vymaštěný plech a pečeme je ve vyhřáté troubě přibližně 30 minut.

  • 2

    Upečené bochánky dáváme na talíř, polijeme horkým mlékem, pomastíme roztopeným máslem, posypeme pomletými ořechy a pocukrujeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu