Pečený králík s kachnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 5 dl Voda pitná
  • 1 kg Drůbeží maso
  • 1 kg Králík
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 207 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 100 mg
  • Draslík 15.7 mg
  • Vláknina 183.8 mg
  • Vitamín A 183.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z králíka a kachny omyjeme, osušíme na naporcujeme. Rozkrájené maso osolíme a okmínujeme.

  • 2

    Do pekáče maso naskládáme tím způsobem, že vždy částečně leží maso z králíka na masu z kachny. Jde o to, že maso z králíka je suché a maso z kachny mastnější, proto je nejlepší tato kombinace. Maso naskládáme do pekáče, podlijeme horkou vodou a necháme péct přikryté nejméně hodinu.

  • 3

    Když se maso podusí, odkryjeme pekáč a pokračujeme v pečení. Pečeme tak dlouho, dokud maso není měkké a dozlatova zbarvené. Část vypečeného sádla sbíráme do nádobky a tímto sádlem průběžně poléváme pečící se maso.

Komentáře k receptu