Plněný řízek s nivou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 903 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1219 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 172.4 mg
- Draslík 1400.9 mg
- Vláknina 1190 mg
- Vitamín A 1190 mg
- Vitamín B6 2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.8 mg
- Vitamín E 9.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z omyté a osušené kotlety bez kosti nakrájíme 4 plátky – řízky. Každý plátek masa rozklepeme, osolíme špetkou soli a opepříme z každé strany.
-
2
Očistíme a omyjeme česnek, pórek se šalotkou a pokrájíme na kroužky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi rozpálíme máslo. Šalotku s pórkem a česnekem podusíme. Plísňový sýr Nivu nakrájíme na plátky.
-
3
Na každý rozložený řízek položíme na jednu polovinu plátek sýru, plátek anglické slaniny a 1–2 lžíce podušené zeleniny. Maso přeložíme, okraje sklepneme a upevníme párátky.
-
4
V pánvi si rozpálíme olej a řízky smažíme přibližně 5 minut dozlatova z každé strany. Z usmažených řízků vyjmeme párátka.