Sladký bramborák
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 35 g
- Sodík 241 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 131.7 mg
- Draslík 261.6 mg
- Vláknina 2732.5 mg
- Vitamín A 2732.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 10.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam rozklepneme celé vejce, přidáme sůl, pepř, přisypeme mouku, dobře promícháme a rozprostřeme na předem nahřátý a olejem vymaštěný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme dorůžova 20 minut.
-
2
Upečený bramborák ještě horký nakrájíme na porce, dáme na talíř, pokapeme medem, posypeme moučkovým cukrem a přiložíme tenký plátek másla.