Kuřecí prsa se slaninou v bramboráku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 578 kcal
- Sacharidy 68 g
- Tuky 18 g
- Sodík 833 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 1397.2 mg
- Vláknina 15303 mg
- Vitamín A 15303 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme, oloupeme a jemně nastrouháme. 5 stroužků česneku prolisujeme.
-
2
Brambory v míse je smícháme se solí, moukou, prolisovaným česnekem, majoránkou a pepřem a umícháme polotuhé těsto.
-
3
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na tenké plátky a ty potřeme zbylým prolisovaným česnekem.
-
4
Každý jednotlivý plátek masa obalíme plátkem anglické slaniny, zachytíme párátkem, namočíme do bramborového těsta a smažíme dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme okapat na papírovém ubrousku a ještě teplé podáváme.