Koňské řízky na houbách
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 800 g Koňské maso
- 100 g Mrkev kořen
- 20 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 100 g Houby čerstvé
- 100 g Petržel kořen
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 100 g Sádlo vepřové škvařené
- 40 ml Citronová šťáva
- 2 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 3 l Voda pitná
- 0.83 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 75 g
- Sodík 1410 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 69.3 mg
- Draslík 763.9 mg
- Vláknina 5397.2 mg
- Vitamín A 5397.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vložíme do nádoby, obložíme nastrouhanou zeleninou, bobkovým listem a cibulí, osolíme, zalijeme citronovou šťávou a olejem a necháme do druhého dne odležet.
-
2
Uleželé maso očistíme od zeleniny, nakrájíme na plátky a naklepeme. Řízky osolíme, opepříme, obalíme v mouce a opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran.
-
3
V kastrolu osmažíme na sádle cibuli nakrájenou nadrobno a nakrájené houby, vložíme plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a zakryté pozvolna dusíme na mírném ohni 3 hodiny. Maso otáčíme a podléváme vodou.
-
4
Měkké maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou a povaříme, vrátíme řízky a podáváme s vhodnou přílohou.