Mrkvové buchty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 20 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 40 g Cukr moučkový
  • 15 g Cukr moučkový
  • 30 g Máslo jihočeské
  • 5 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 417 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 37.4 mg
  • Draslík 351.3 mg
  • Vláknina 11527.3 mg
  • Vitamín A 11527.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vlažné mléko nalijeme do hrníčku, rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru, odložíme na teplé místo, kde necháme vzejít kvásek. Do misky prosejeme mouku, rozklepneme vejce, vysypeme vanilkový cukr, kypřící prášek, 30 g cukru, 10 g másla, vylijeme kvásek a zaděláme těsto, které necháme 30 minut vykynout.

  • 2

    Vykynuté těsto přeložíme na moukou posypaný vál, prohněteme, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka. Na každé položíme náplň, spojíme a skládáme na 10 g másla vymaštěný plech, necháme vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.

  • 3

    Náplň: Mrkev nastrouháme na jemném struhadle, dáme na pánev, kde už máme máslo, přidáme cukr, citrónovou kůru a pod poklicí za občasného míchání dusíme do měkka. Upečené posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře k receptu