Rožnovská králičí játra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 29 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 24 mg
- Draslík 115.4 mg
- Vláknina 1803.5 mg
- Vitamín A 1803.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 2.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá králičí játra i s ledvinkami pokrájíme na plátky. Ledvinky rozkrojíme. Očistíme a omyjeme jarní cibulku, pokrájíme ji na tenké kroužky.
-
2
V pánvi rozpálíme máslo s olejem a cibulku zpěníme. Když se začne smažit, přidáme játra s ledvinkami a krátce, ze všech stran, je orestujeme. Potom pánev zakryjeme poklicí a pokrm dusíme asi 5 minut.
-
3
Játra ochutíme solí, drceným kmínem a čerstvě pomletým pepřem. Ihned podáváme s chlebem.