Kůzlečí řízky s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Kůzlečí maso
  • 50 g Mouka sójová plnotučná
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Strouhanka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.12 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 418 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 722 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 161.1 mg
  • Draslík 728.5 mg
  • Vláknina 4951 mg
  • Vitamín A 4951 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.

  • 2

    V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.

  • 3

    Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.

  • 4

    V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.

  • 5

    Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.

Komentáře k receptu