Kůzlečí řízky s pivem
Suroviny
- 700 g Kůzlečí maso
- 50 g Mouka sójová plnotučná
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Strouhanka
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř bílý
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.12 dl Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 12 g
- Sodík 722 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 161.1 mg
- Draslík 728.5 mg
- Vláknina 4951 mg
- Vitamín A 4951 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek očistíme a rozetřeme. Připravíme si trojobal.
-
2
V jedné misce rozšleháme vejce s černým pivem a česnekem. Ve druhé promícháme sójovou mouku s hladkou moukou. Do třetí misky si připravíme strouhanku.
-
3
Kůzlečí maso, nejlépe z kýty, odblaníme a omyjeme. Nakrájíme přes vlákno 4 plátky - řízky, které zlehka potřeme hořčicí, osolíme, posypeme bílým pepřem a obalíme v trojobalu: mouka, vajíčko s pivem a strouhanka.
-
4
V pánvi si rozpálíme olej a řízky usmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 7-10 minut z každé strany.
-
5
Usmažené řízky odložíme odkapat na papírový ubrousek, aby jsme se zbavili přebytečného omastku. Pak je ihned podáváme.