Husí prsa dušená v kapustě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Husí prsa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kapusta hlávková
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 405 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1217 mg
  • Vláknina 11467.2 mg
  • Vitamín A 11467.2 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 302.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá husí prsa naporcujeme, osolíme a podusíme v pekáči na oloupané, nadrobno nakrájené cibuli a rozpálené slanině. Pekáč vložíme do vyhřáté trouby a během pečení maso přeléváme vypečenou šťávou.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, do šťávy přidáme hladkou mouku a krátce osmahneme. Přidáme prolisovaný česnek, pepř a do základu vložíme kapustu spařenou ve vroucí vodě a nakrájenou na kostičky. Podlijeme trochou vody a podusíme.

  • 3

    Maso upravíme na talíře spolu s kapustou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu