Cibule jako zelí
Suroviny
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 10 ks Cibule
- 1 dl Olej slunečnicový
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 773 kcal
- Sacharidy 65 g
- Tuky 53 g
- Sodík 429 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 976.1 mg
- Vláknina 19638 mg
- Vitamín A 19638 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.5 mg
- Vitamín E 21 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpálíme olej, očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, půlku dávky dáme do pánve, osolíme přidáme kmín a osmažíme dorůžova. Přidáme druhou půlku cibule, víno, cukr a pod poklicí dusíme do měkka. Na konci dušení posypeme moukou dobře zamícháme, ještě dochutíme, dáme nasekanou petrželovou nať, trochu pepře a odstavíme.