Vepřová plec pečená
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 196 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1023 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 53.3 mg
- Draslík 222 mg
- Vláknina 136.5 mg
- Vitamín A 136.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vodou a vznikajícím výpekem pečeme doměkka a dozlatova.
-
2
Ke konci pečení otočíme plec kůží nahoru, nakrájíme ji na proužky a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení plec v tučnějších částech propichujeme.
-
3
Upečenou plec vyjmeme, šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a nejméně 20 minut vzniklou šťávu vaříme.
-
4
Ke konci varu podle potřeby přisolíme a nakonec procedíme a krátce převaříme.