Bramborový guláš s chlebem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 100 g Cibule
  • 30 g Paprika mletá sladká
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 30 g Česnek
  • 5 g Majoránka
  • 160 g Chléb celozrnný žitný
  • 5 ml Polévkové koření
  • 1200 ml Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 565 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 314 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 24.3 mg
  • Draslík 1364.1 mg
  • Vláknina 24940 mg
  • Vitamín A 24940 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 38.8 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme dozlatova, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a vaříme asi 15 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme do guláše. Povaříme, promícháme. Dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Nakonec natrháme na menší kousky starší tmavý chléb a přimícháme do guláše. Krátce provaříme a odstavíme.

  • 3

    Guláš rozdělíme do talířů a ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu