Tvarohový koláč s džemem
Suroviny
- 200 g Džem jahodový
- 100 g Cukr krupice
- 200 g Mouka polohrubá
- 30 g Droždí
- 40 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 300 g Mouka pšeničná hladká
- 250 g Tvaroh měkký
- 40 g Máslo jihočeské
- 150 g Rozinky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 4 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 164.2 mg
- Vláknina 1144.8 mg
- Vitamín A 1144.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrníčku z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
-
2
Do mísy prosejeme hladkou a téměř všechnu polohrubou mouku. Přidáme 1 vejce, 20 g vanilkového cukru, kypřící prášek, 40 g krupicového cukru, přilijeme kvásek a vypracujeme tuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Vál posypeme zbylou polohrubou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto. Válečkem rozválíme na plát o velikosti plechu.
-
3
Plech vymažeme máslem, položíme na něj rozválené těsto, potřeme ho džemem a na džem natřeme tvarohovou náplň. Tu připravíme smícháním tvarohu, zbylého krupicového a vanilkového cukru a rozinek. Koláč vložíme do horké trouby a pečeme 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme ho na úhledné porce.