Škubánky s podmáslím

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Krupice dětská
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 2 l Voda pitná
  • 3 l Podmáslí kysané 1%
  • 5 dl Smetana zakysaná 14%
  • 1.2 kg Brambory
  • 2 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 669 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 626 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 843.5 mg
  • Vláknina 12449.3 mg
  • Vitamín A 12449.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. V míse je smícháme se solí, hrubou moukou, krupicí, jedlou sodou a strouhankou.

  • 2

    Vše dobře promícháme. Těsto dáme na polohrubou moukou pomoučený vál a těsto dobře uhněteme. Rozdělíme ho na 2-3 díly, z každého vyválíme tenký váleček (asi o průměru 1.5 cm) a nakrájíme noky dlouhé přibližně 4 cm.

  • 3

    V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme dali 2 lžičky soli. Škubánky postupně naházíme do vroucí vody a pomalu je za občasného promíchání vaříme přibližně 4-6 minut. Pak je sítem vyjmeme, rozložíme na mísu a necháme je zchladit.

  • 4

    V hrnci si rozšleháme podmáslí se zakysanou smetanou, vložíme do něj škubánky, promícháme a podáváme studené.

Komentáře k receptu