Škubánky s podmáslím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 669 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 18 g
- Sodík 626 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 843.5 mg
- Vláknina 12449.3 mg
- Vitamín A 12449.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme. V míse je smícháme se solí, hrubou moukou, krupicí, jedlou sodou a strouhankou.
-
2
Vše dobře promícháme. Těsto dáme na polohrubou moukou pomoučený vál a těsto dobře uhněteme. Rozdělíme ho na 2-3 díly, z každého vyválíme tenký váleček (asi o průměru 1.5 cm) a nakrájíme noky dlouhé přibližně 4 cm.
-
3
V hrnci přivedeme k varu vodu, do které jsme dali 2 lžičky soli. Škubánky postupně naházíme do vroucí vody a pomalu je za občasného promíchání vaříme přibližně 4-6 minut. Pak je sítem vyjmeme, rozložíme na mísu a necháme je zchladit.
-
4
V hrnci si rozšleháme podmáslí se zakysanou smetanou, vložíme do něj škubánky, promícháme a podáváme studené.