Krupičník z Valašska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 197 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 4 g
- Sodík 249 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 64.3 mg
- Draslík 93.5 mg
- Vláknina 4100 mg
- Vitamín A 4100 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V misce si vyšleháme vejce se solí. V hrnci si rozpustíme máslo. Postupně, za stálého míchání sypeme krupici a upražíme ji dorůžova. Ke krupici přiléváme mléko (stále mícháme), až se krupice opět "drobí". Poté do rozpěněného mléka s krupicí přilijeme vejce a mícháme do doby, až vejce ztuhne a dosolíme podle chuti. Pokrm musí zůstat sypký. Vaříme ho pomalu 10-15 minut.
-
2
Krupičník rozdělíme na talíře a podáváme k němu nakládanou sladkokyselou červenou řepu.