Škvarkové tašky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 521 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 12 g
- Sodík 210 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 85.1 mg
- Draslík 427.7 mg
- Vláknina 4095.3 mg
- Vitamín A 4095.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí a na teplém místě necháme vzejít kvásek. Škvarky pomeleme do mísy na jemno, přisypeme mouku, rozklepneme vejce, kypřící prášek, vylijeme kvásek, rukami vypracujeme tuhé těsto a necháme 20 minut vykynout.
-
2
Vál posypeme moukou a na něj vysypeme vykynuté těsto, které vyválíme na velký plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec položíme tvarohovou náplň, rohy spojíme do trojúhelníku, dobře prsty zmáčkneme k sobě a skládáme na máslem vymazaný plech. Tašky potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 30 minut.
-
3
Tvarohová náplň: V míse rozmícháme tvaroh, vanilkový cukr a rozinky.