Opilé švestky s vanilkovým krémem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 244 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 7 g
- Sodík 10 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 253.5 mg
- Draslík 25.2 mg
- Vláknina 176 mg
- Vitamín A 176 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu cinzano s džusem a švestkami. Na mírném ohni povaříme asi 40min, dokud švestky nezměknou. Poté je vyjmeme a sirup odložíme stranou.
-
2
Mezitím smícháme mléko, strouhaný muškátový oříšek, rozpůlený vyškrábnutý vanilkový lusk i se semínky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 15min stát. Vanilkový lusk vyjmeme, hrnec zakryjeme poklicí.
-
3
V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, dáme do horké vodní lázně a postupně vmícháme svařené mléko. Za stálého míchání zahříváme dokud krém nezhoustne. Poté mísu vyjmeme a krém propasírujeme přes síto.
-
4
Švestky rozdělíme do misek, zalijeme sirupem a podáváme s vanilkovým krémem.