Opilé švestky s vanilkovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Cinzano bianco
  • 200 ml Džus jahodový
  • 2 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 8 ks Švestky
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 3 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 10 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 253.5 mg
  • Draslík 25.2 mg
  • Vláknina 176 mg
  • Vitamín A 176 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme k varu cinzano s džusem a švestkami. Na mírném ohni povaříme asi 40min, dokud švestky nezměknou. Poté je vyjmeme a sirup odložíme stranou.

  • 2

    Mezitím smícháme mléko, strouhaný muškátový oříšek, rozpůlený vyškrábnutý vanilkový lusk i se semínky a přivedeme k varu. Odstavíme a necháme cca 15min stát. Vanilkový lusk vyjmeme, hrnec zakryjeme poklicí.

  • 3

    V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, dáme do horké vodní lázně a postupně vmícháme svařené mléko. Za stálého míchání zahříváme dokud krém nezhoustne. Poté mísu vyjmeme a krém propasírujeme přes síto.

  • 4

    Švestky rozdělíme do misek, zalijeme sirupem a podáváme s vanilkovým krémem.

Komentáře k receptu