Česneková omáčka z hovězího vývaru
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 126 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 7 g
- Sodík 430 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 8.9 mg
- Draslík 150.9 mg
- Vláknina 1257.5 mg
- Vitamín A 1257.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme cibuli s česnekem. V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme s máslem drobně pokrájenou cibuli, přimícháme k ní hladkou mouku a osmažíme dorůžova.
-
2
Na jíšku s cibulí přilijeme vlažný hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a pomalu vaříme 5-7 minut. Pak přimícháme prolisovaný česnek, povaříme 2 minuty a omáčku odstavíme z plotny.
-
3
Přecedíme ji do druhého hrnce, cibuli s česnekem prolisujeme a podáváme.