Česneková omáčka z hovězího vývaru

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Kmín mletý
  • 1 ks Cibule
  • 6 stroužek Česnek
  • 5 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 126 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 430 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 8.9 mg
  • Draslík 150.9 mg
  • Vláknina 1257.5 mg
  • Vitamín A 1257.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme cibuli s česnekem. V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme s máslem drobně pokrájenou cibuli, přimícháme k ní hladkou mouku a osmažíme dorůžova.

  • 2

    Na jíšku s cibulí přilijeme vlažný hovězí vývar a za stálého míchání přivedeme k varu, dochutíme solí, pepřem, mletým kmínem a pomalu vaříme 5-7 minut. Pak přimícháme prolisovaný česnek, povaříme 2 minuty a omáčku odstavíme z plotny.

  • 3

    Přecedíme ji do druhého hrnce, cibuli s česnekem prolisujeme a podáváme.

Komentáře k receptu