Fojtova máslová omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 46 g
- Sodík 104 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 45 mg
- Draslík 5.4 mg
- Vláknina 362.3 mg
- Vitamín A 362.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s 5 dl vody dáme vařit klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka a pomalu vaříme 10 minut.
-
2
Mezitím si v pánvi na rozpuštěné máslo dáme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku, kterou zředíme 1 dl vody, přimícháme do ní plnotučnou hořčici a zavaříme do vývaru s klobásou.
-
3
Krátce, asi 5 minut povaříme, dochutíme solí, majoránkou, pepřem a podáváme.