Pikantní fazolová kaše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Fazole bílé
  • 4 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 644 kcal
  • Sacharidy 117 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 4346 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 92.6 mg
  • Draslík 2384.6 mg
  • Vláknina 47804.5 mg
  • Vitamín A 47804.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole promyjeme, dáme do hrnce s horkou vodou (1 litr) a necháme namočenou 2-3 hodiny. Pak vodu vyměníme (1 litr), přidáme bobkový list, celý černý pepř, očištěnou celou cibuli, lžičku soli a fazole pomalu vaříme asi 1.5 hodiny doměkka.

  • 2

    Z uvařených fazolí vyjmeme cibuli, bobkový list a fazole propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek.

  • 3

    Do horké kaše přimícháme čerstvý žloutek, dochutíme francouzskou pikantní hořčicí, octem a případně dosolíme.

  • 4

    K fazolové kaši podáváme sladkokyselé (nebo kvašené) okurky a chléb.

Komentáře k receptu