Pikantní fazolová kaše
Suroviny
- 500 g Fazole bílé
- 4 krajíc Chléb konzumní
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý celý
- 1 ks Cibule
- 4 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bobkový list
- 2 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Hořčice francouzská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 644 kcal
- Sacharidy 117 g
- Tuky 5 g
- Sodík 4346 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 87 g
- Cholesterol 92.6 mg
- Draslík 2384.6 mg
- Vláknina 47804.5 mg
- Vitamín A 47804.5 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole promyjeme, dáme do hrnce s horkou vodou (1 litr) a necháme namočenou 2-3 hodiny. Pak vodu vyměníme (1 litr), přidáme bobkový list, celý černý pepř, očištěnou celou cibuli, lžičku soli a fazole pomalu vaříme asi 1.5 hodiny doměkka.
-
2
Z uvařených fazolí vyjmeme cibuli, bobkový list a fazole propasírujeme přes síto, abychom se zbavili slupek.
-
3
Do horké kaše přimícháme čerstvý žloutek, dochutíme francouzskou pikantní hořčicí, octem a případně dosolíme.
-
4
K fazolové kaši podáváme sladkokyselé (nebo kvašené) okurky a chléb.