Čočka s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 527 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 93 g
- Sodík 396 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 96.4 mg
- Vláknina 4583.8 mg
- Vitamín A 4583.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem si přebereme šálek čočky, promyjeme, dáme do kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody. Šálek zeleného suchého hrášku promyjeme, dáme do druhého kastrolu, zalijeme 2.5 dl vody a též ho necháme do druhého dne namočený.
-
2
Druhý den do čočky přidáme majoránku, bobkový list a polovinu dávky soli. Očistíme a omyjeme mrkev. Hrách osolíme zbylou solí, přidáme mrkev a luštěniny pomalu pod pokličkou vaříme každé zvlášť.
-
3
Očistíme cibule s česnekem, cibuli drobně pokrájíme, česnek prolisujeme. V pánvi na rozpáleném olivovém oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova.
-
4
Uvařené luštěniny smícháme s usmaženou cibulkou a česnekem. Dochutíme solí i majoránkou (1 lžička), vyjmeme bobkový list i mrkev, přimícháme 1 lžíci olivového oleje a podáváme.