Zapečená vřeténka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 500 g Těstoviny konzumní
  • 250 g Maso mleté - mix
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Podravka
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 1 balení Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 981 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 216 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 95 mg
  • Draslík 58.4 mg
  • Vláknina 1156.4 mg
  • Vitamín A 1156.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvaříme vřeténka, zpěníme na oleji cibulku.

  • 2

    Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a okořeníme podravkou. K opečenému masu přidáme rozmačkaný česnek a majoránku. Osmahneme a zalijeme pasírovanými rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.

  • 3

    Do částečně vychladlé omáčky přilijeme smetanu. Přisypeme vřeténka a promícháme.

  • 4

    Směs dáme do vymazané formy, zasypeme sýrem a pečeme při 180 stupních 25 minut.

Komentáře k receptu