Bramborový koláč s mandlemi a tvarohovou nádivkou
Suroviny
- 360 g Brambory
- 60 g Mandle
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 80 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 150 g Mouka pšeničná hrubá
- 300 g Tvaroh jemný
- 150 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 40 g Marmeláda malinová
- 750 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Vanilkový lusk
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 39 g
- Sodík 81 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 332.2 mg
- Draslík 461.4 mg
- Vláknina 8924 mg
- Vitamín A 8924 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme brambory, rozpuštěné a vychladlé máslo, mleté mandle, práškovou vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na dva díly. Jeden potřeme tvarohovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta, nakrájíme na obdélníčky, posypeme cukrem a podáváme.
-
3
Na nádivku utřeme máslo, přidáme cukr, tvaroh a marmeládu a důkladně promícháme.