Bramborový koláč s mandlemi a tvarohovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 360 g Brambory
  • 60 g Mandle
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 300 g Tvaroh jemný
  • 150 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 40 g Marmeláda malinová
  • 750 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Vanilkový lusk
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 332.2 mg
  • Draslík 461.4 mg
  • Vláknina 8924 mg
  • Vitamín A 8924 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.2 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory uvaříme, prolisujeme a necháme vychladnout. V míse utřeme žloutky s cukrem, přidáme brambory, rozpuštěné a vychladlé máslo, mleté mandle, práškovou vanilku, tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Necháme prochladnout a rozdělíme na dva díly. Jeden potřeme tvarohovou nádivkou, zakryjeme zbytkem těsta, nakrájíme na obdélníčky, posypeme cukrem a podáváme.

  • 3

    Na nádivku utřeme máslo, přidáme cukr, tvaroh a marmeládu a důkladně promícháme.

Komentáře k receptu