Marinované daňčí medailonky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 55 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 442.4 mg
- Vláknina 322 mg
- Vitamín A 322 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.5 mg
- Vitamín E 5.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme olej, koření, prolisovaný česnek, med, sladkou papriku a hodně důkladně všechno promícháme. Maso umyjeme, nakrájíme na medailonky, naklepeme a naskládáme do marinády na celý den uležet.
-
2
Na pánvi v rozehřátém oleji marinované plátky z obou stran zprudka opečeme. Na každý upečený plátek ještě za horka položíme kousek másla. Podlijeme vínem a dusíme do té doby až se víno odpaří a zůstane samotná šťáva.