Houskový puding s vinnou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 20 g Mandle
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Strouhanka
  • 20 g Strouhanka
  • 100 g Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 kávová lžička Cukr moučkový
  • 0.25 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 411 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 48 g
  • Cholesterol 399.1 mg
  • Draslík 209 mg
  • Vláknina 2802.6 mg
  • Vitamín A 2802.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme a se žloutky třeme cca 15-20 minut. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nahrubo nakrájené mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.

  • 2

    Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinnou pěnou.

  • 3

    Pěnu připravíme tak, že ušleháme víno, vejce, cukr a mouku. Poté vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.

Komentáře k receptu