Houskový puding s vinnou pěnou
Suroviny
- 20 g Mandle
- 20 g Máslo čerstvé
- 120 g Strouhanka
- 20 g Strouhanka
- 100 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 kávová lžička Cukr moučkový
- 0.25 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 2 ks Vejce slepičí
- 0.25 l Víno bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 15 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 48 g
- Cholesterol 399.1 mg
- Draslík 209 mg
- Vláknina 2802.6 mg
- Vitamín A 2802.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr prosejeme a se žloutky třeme cca 15-20 minut. Přidáme nastrouhanou citronovou kůru, nahrubo nakrájené mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků a strouhanku.
-
2
Směs vlijeme do vymazané a vysypané formy a v páře vaříme cca 45 minut. Hotový puding vyklopíme a podáváme s vinnou pěnou.
-
3
Pěnu připravíme tak, že ušleháme víno, vejce, cukr a mouku. Poté vložíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí.