Jehněčí kýta s majoránkou na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 62 g
- Sodík 244 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 156 mg
- Draslík 594.6 mg
- Vláknina 234.6 mg
- Vitamín A 234.6 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso očistíme, zbavíme tuku a ze všech stran osmažíme na másle s olejem, osolíme, opepříme, přidáme majoránku, přilijeme pivo. Směs zamícháme a pod poklicí dusíme, až je maso měkké.
-
2
Poté maso vyjmeme a držíme na teple. Výpek zahustíme moukou, kterou jsme rozmíchali ve vodě. Omáčku chvilku povaříme.