Květák jako mozeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 199 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 11 g
- Sodík 596 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 429.3 mg
- Draslík 622 mg
- Vláknina 6889.8 mg
- Vitamín A 6889.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.2 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme lžičkou soli a v ní uvaříme květák, který dáme vychladnout.
-
2
Na pánvi v rozehřátém oleji dozlatova zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme rozporcovaný květák, trochu osmažíme. V misce rozkvedláme vejce, které vylijeme na pánev, osolíme, opepříme a za stálého míchání smažíme až do ztuhnutí vajíček. Ale pozor, vejce nemůžou být moc tuhá.