Pohankové placičky s červeným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Zelí hlávkové červené
  • 150 g Pohanka
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Pepř bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 dl Mléko polotučné
  • 1 dl Voda pitná
  • 3 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 411 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 82.2 mg
  • Draslík 442.7 mg
  • Vláknina 7835 mg
  • Vitamín A 7835 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 88.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červené zelí očistíme a jemně nakrájíme. Oloupanou cibuli drobně pokrájíme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme sádlo a na něm zpěníme cibuli, pak na ni dáme pokrájené zelí, posypeme mořskou solí, cukrem, pepřem, promícháme, přidáme bobkový list, podlijeme 1 dl vody a pod pokličkou dusíme přibližně 10-15 minut.

  • 3

    Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme do hrnce s 2-3 dl vody, osolíme a přivedeme k varu, vaříme 5-7 minut. Nemícháme a vaříme do doby, až se všechna voda vyvaří.

  • 4

    Postupně vmícháme do pohanky horké mléko (přibližně 4-6 dl), abychom vytvořili kaši. Pohanka bude mléko postupně pohlcovat. Když už pohanka mléko nevstřebává, přestaneme mléko přidávat a ještě naposledy promícháme.

  • 5

    Přidáme do ní rozetřený česnek, pepř, majoránku, vejce a hladkou mouku.

  • 6

    Z těsta uděláme bochánky na plech vyložený pečicím papírem, rozetřeme je na placky a upečeme v předem vyhřáté troubě. Pečeme při 180 °C přibližně 20 -25 minut.

  • 7

    Upečené placky podáváme s dušeným červeným zelím.

Komentáře k receptu