Čokoládový nákyp s ovocnou pěnou
Suroviny
- 50 g Čokoláda hořká
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 55 g Mouka pšeničná hrubá
- 35 g Strouhanka
- 20 g Strouhanka
- 120 g Cukr moučkový
- 180 g Cukr moučkový
- 0.25 ks Citrony
- 6 ks Jablka
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 913 kcal
- Sacharidy 144 g
- Tuky 32 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 134 g
- Cholesterol 577.3 mg
- Draslík 594.6 mg
- Vláknina 15057.5 mg
- Vitamín A 15057.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, střídavě do něj přidáváme cukr a žloutky a utřeme do zhoustnutí. Vmícháme nastrouhanou čokoládu, strouhanou citronovou kůru, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a strouhanku.
-
2
Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova. Hotový nákyp podáváme s ovocnou pěnou nebo jen posypeme cukrem.
-
3
Na pěnu omyjeme jablka a na pánvi v troubě upečeme doměkka. Ještě horké prolisujeme žíněným sítem do mísy, přimícháme cukr, citronovou šťávu a bílky a cca 45 minut třeme. Pěnu dáme k ledu, necháme vychladit a k nákypu podáváme studenou.