Jáhlová kaše s černým kořenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Jáhly - loupané proso
  • 50 g Mandle
  • 200 g Mrkev kořen
  • 200 g Černý kořen
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Bazalka
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Anýz mletý
  • 2.5 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 676 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 144 g
  • Sodík 234 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 85 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 485.1 mg
  • Vláknina 26592.2 mg
  • Vitamín A 26592.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.1 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly přelijeme 1 litrem vařící vody. Mrkev a černý kořen očistíme a nastrouháme. Oloupané mandle posekáme a nasucho je opražíme.

  • 2

    Jáhly dáme vařit do 1.5 litru vody se solí, anýzem, tymiánem, bazalkou a zázvorem. Jáhly vaříme minimálně 1 hodinu do doby, až se nám vyvaří voda. Pak do nich přimícháme mrkev s černým kořenem a

  • 3

    olivový olej.

  • 4

    Jáhlovou kaši rozdělíme na porce, každou pokapeme máslem, posypeme mandlemi a podáváme.

Komentáře k receptu