Houbové kynuté lívance

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Houby čerstvé
  • 15 g Droždí
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Hřebíček mletý
  • 1 špetka Nové koření mleté
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 73.8 mg
  • Draslík 312.2 mg
  • Vláknina 6155.9 mg
  • Vitamín A 6155.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 778.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z čerstvých očištěných a omytých hub odkrojíme hlavičky, drobně je pokrájíme, dáme do mísy a smícháme se solí, pepřem, majoránkou, mletým hřebíčkem, mletým novým kořením, mletým zázvorem a prolisovaným česnekem. Houby promícháme a necháme odležet.

  • 2

    Do 1 dl vlažného mléka dáme 1/2 lžičky cukru, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Do mísy nasypeme hladkou mouku, přilijeme 4 dl mléka, přidáme 1 vejce a vzešlý kvásek. Tyčovým mixerem si směs rozmixujeme dohladka a přimícháme houby.

  • 4

    V lívanečníku si rozpálíme olej a malou naběračkou nabíráme těsto, které na pánvi rozlijeme a usmažíme lívance. Smažíme z každé strany dozlatova přibližně 1–2 minuty.

  • 5

    Houbové lívance podáváme horké i studené.

Komentáře k receptu