Tvarohové máslové koláčky s džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 120 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Džem rybízový
  • 20 g Cukr vanilka
  • 120 g Tvaroh měkký
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 85.7 mg
  • Draslík 5.5 mg
  • Vláknina 960 mg
  • Vitamín A 960 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme, přidáme prolisovaný tvaroh, sůl, rozsekané máslo a vypracujeme těsto. Rozválíme, čtyřikrát přeložíme a necháme odpočinout na chladném místě. Poté opět rozválíme, přeložíme a necháme odpočinout. Toto zopakujeme ještě dvakrát.

  • 2

    Poté těsto vyválíme na tenký plát a formičkami vykrajujeme tvary dle libosti. Potřeme rozšlehaným žloutkem a v rozpálené troubě upečeme na suchém plechu dozlatova.

  • 3

    Hotové koláčky slepujeme džemem, posypeme vanilkovým cukrem, necháme vychladnut a podáváme.

Komentáře k receptu