Hovězí roštěná
Suroviny
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 500 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 5 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
- 20 dkg Slanina vepřová
- 1 polévková lžíce Hořčice
- 4 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 314 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 29 g
- Sodík 494 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 46.7 mg
- Draslík 145.7 mg
- Vláknina 1525.9 mg
- Vitamín A 1525.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Naklepeme a nařízneme plátky hovězí roštěnky, osolíme, potřeme hořčicemi a paprikou.
-
2
Oloupanou a nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, až zesklovatí vložíme roštěnky. Necháme je zatáhnout, podlijeme vodou a dusíme 45 min.
-
3
Měkké maso vyndáme, do směsi nalijeme smetanu a rozmixujeme.
-
4
Maso vložíme do omáčky a podáváme.