Filé s rajčaty dušené v pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 33 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Olej rostlinný
  • 800 g Filé rybí
  • 250 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Rajčata
  • 0.5 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 270 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 102 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 190.6 mg
  • Vláknina 1926.5 mg
  • Vitamín A 1926.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, vykrojíme semena a rajčata nakrájíme na kostky.

  • 2

    Filé obalíme v mouce a osmažíme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Poté filé vložíme do čistého rendlíku, přidáme rajčata, citronovou šťávu, sůl, přilijeme pivo a dusíme pod poklicí na mírném plameni, až je ryba měkká.

Komentáře k receptu